Fenerbahçe’de kadro sil baştan

Fenerbahçe’de sezon sonunda ayrılıkların yaşanacağı haberleri gündemi meşgul ediyor. Sözcü gazetesinin haberine göre, en az 8 yabancı oyuncuyla yolların ayrılması planlanıyor.
Bu sezon TFF’nin U21 kuralına uygun olarak kontenjan dışında tutulan Jayden Oosterwolde, 22 yaşına bastığı için yeni sezonda yabancı statüsünde sayılacak. Bu durum, takımda A Milli Takım uygunluğu bulunmayan futbolcu sayısını 19’a yükseltecek. Bu da takımın 14 yabancı oyuncuyla sezona başlaması gerektiği anlamına geliyor ve ciddi bir kadro revizyonu gerektiriyor.
Sarı-lacivertli yönetim, en az 8 futbolcuyla yolları ayırmayı planlıyor, hatta bu sayının 13’e çıkabileceği belirtiliyor. Kiralık olarak forma giyen Ezgjan Alioski’nin takımda tutulmayacağı bilgisi veriliyor. Ayrıca sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Yunan oyuncu Dimitrios Pelkas ile yeni bir sözleşme yapılmayacak.
Fenerbahçe’nin kiraladığı Mergim Berisha’nın Augsburg’da gösterdiği performansla yönetimin beğenisini kazandığı ve opsiyonunun kullanılacağı ifade ediliyor. Bu transferden 4 milyon Euro bonservis geliri bekleniyor. Kiralık olarak forma giyen Bruma’nın da takımdan ayrılması planlanıyor.
Genk’e kiralanan Samatta’nın da sezon sonunda takımdan ayrılması hedeflenen oyuncular arasında olduğu belirtiliyor. Özellikle Brezilya’dan ilgilenen takımların olduğu Diego Rossi’nin iyi teklifler gelmesi durumunda değerlendirileceği ifade ediliyor.
Gelecek sezon için düşünülmeyen Nijeryalı sağ bek Osayi-Samuel için gelen tekliflerin değerlendirileceği bilgisi paylaşılıyor. Sezon başında transfer edilen Joao Pedro, istenilen teklifin gelmesi halinde ayrılabileceği belirtiliyor. Aynı şekilde Norveçli forvet Joshua King’e de teklif gelmesi durumunda ayrılık düşünüleceği ifade ediliyor.
Fenerbahçe’nin sezon başında Flamengo’dan transfer ettiği Gustavo Henrique’ye teklif gelmesi durumunda değerlendirileceği aktarılıyor. Miguel Crespo’nun da uygun bir teklif gelmesi halinde takımdan ayrılacağı belirtiliyor. Performansı dalgalanan Attila Szalai’ye ise iyi teklifler gelmesi halinde satışın gerçekleşebileceği ifade ediliyor.