
Galatasaray’a Leandro Paredes Müjdesi!
Galatasaray, Okan Buruk’un yönetiminde gelecek sezon için transfer çalışmalarına hız kazandırmış durumda. Sarı-kırmızılı takımda orta saha bölgesini güçlendirmek isteyen kulüp yönetimi, Arjantinli bir oyuncuyla ilgili sevindirici haberler aldı.
Paris Saint-Germain ile iyi ilişkilere sahip olan Galatasaray’ın, Leandro Paredes’i kadrosuna katmayı planladığı öne sürüldü. Arjantinli orta saha oyuncusunun, Galatasaray’da forma giymeye sıcak baktığı ve Mauro Icardi’den olumlu referanslar aldığı belirtildi.
Fransız basınında yer alan L’Equipe haberine göre, Leandro Paredes’in bu sezon kiralık olarak forma giydiği Juventus, oyuncunun sözleşmesindeki satın alma opsiyonunu kullanmayı düşünmediğini açıkladı. Bu durumda Galatasaray’ın Leandro Paredes’i transfer etmek için ön plana çıkan tek takım olduğu ifade edildi.
28 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon toplamda 39 resmi maçta forma şansı buldu. Bu maçlarda 1 gol atıp, 2 asist yapma başarısı gösterdi. Leandro Paredes’in Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024’te sona erecek ve güncel piyasa değeri 12 milyon euro olarak biliniyor.
Arjantinli futbolcu, Boca Juniors altyapısında yetişti ve daha sonra Chievo Verona, Roma, Empoli ve Zenit gibi takımlarda forma giydi. Arjantin Milli Takımı’nda ise 52 maçta görev aldı ve 4 kez gol sevinci yaşadı. Galatasaray’ın Leandro Paredes’i transfer etmek için adı geçen oyuncuya teklif götüreceği ve bu transferin gerçekleşmesi durumunda orta sahadaki gücünü artıracağı belirtiliyor.